Снимка: Италианската противопожарна служба
fallback

Мощно „Ферари“ 488 заседна под тир в Италия, а пътуващите в колата хора са се спасили по чудо.

Катастрофа стана на магистралата между Местре и Триест в Североизточна Италия и блокира трафика за часове на 14 август.

Супермощният болид буквално заседна под камиона, след като шофьорът на червената кола удари рязко спирачки.

Шофьорът на колата, както и спътникът му, са леко ранени, съобщиха италианските медии, цитирани от „24 часа“.

Двамата се спасили като по чудо само благодарение на факта, че мощната кола на цена 230 000 евро има невероятното качество да спира веднага след натискане на спирачките, независимо от скоростта, с която се движи.

„Ферари” 488 е с осемцилиндров двигател с 670 коня и развива 340 км в час, като ускорява от 0 до 100 км за 3 секунди. Италианските власти изясниха и как точно се е случил инцидентът на магистралата до Местре.

Две коли, изпреварващи камиона, се ударили, поради което шофьорът на тира ударил рязко спирачки, за да ги избегне. В резултат на това тирът се обърнал напречно и застанал перпендикулярно на пътя точно в момента, в който на мястото пристигала намиращата се отзад „Ферари”.

Затова и шофьорът й не могъл по никакъв начин да го избегне, но благодарение на способността й да спира моментално той навлязъл с колата си само до половината под камиона. Още малко по-напред и със сигурност пътниците в мощната кола нямало да се спасят, твърди полицията.

По ирония на съдбата зрелищният инцидент станал на 14 август, точно 31 г. след смъртта на основателя на марката инж.Енцо Ферари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

гледаш как ТИР се обръща, караш мощното ферари и натискаш спирачката на автомобила който спира моментално на място и нито милимитър в повече и си пак под камиона?как е карано ферарито?1. шофьора е спал, вижда сянката от камиона, чува звук на пукане на предният фар, отваря лявото око, за времето в което осъзнава че влиза под камион е вече до предният капак, натиска спирачката и спира моментално.2. карал е прекалено бързо и все пак не спира моментално.

15

Анонимен

преди 4 години

Дори на мокра настилка спирачния път от 50км/ч не е 100м, а е 88м. За здрав и трезвен човек внимаващ в пътя. Ако си пиян или блеещ е друг въпрос. Но не е 100м. Именно затова скоростта на движение в градовете е ограничена на 50км/ч, защото от 50 се спира за 26-88м, от 70км/ч - за 45-127м. Освен това, дори и да не успееш да спреш, от 50км/ч имаш много по-голям шанс да удариш нещото със скорост, която да не причини сериозни щети или смърт. Това е идеята. Жалко, че никой не я спазва.

14

Анонимен

преди 4 години

Тук се пишат някакви много странни неща 1) няма моментно спиране в природата 2) при скорост от 50 км/ч, реакция 1 секунда и смотана кола, спирачния път е 30м 3) ферарито едва ли се е движело със 144км/ч, при всички случаи спирачката е била натисната поне 2 секунди, достатъчно да намали скоростта в момента на удряне с тира до около 50-60км/ч 4) след като е влязло под тира, ферарито е спирало спирачка + ламарина в ламарина, т.е. много бързо. И е факт ,че не са обезглавени, т.е. спряли са.

fallback