Снимка: Reuters
fallback

Торнадото е рядкост в Европа, но днес две се появиха на континента.

В Люксембург, 19 души бяха ранени от турнадо, а над 100 жилища бяха разрушени и вече са негодни за живеене. По пътя на стихията има разпилени отломки, повредени коли и електропроводи, съобщават от БТА.

"Архитекти ще дойдат да оценят щетите. Междувременно ние се координираме да покрием покривите", каза пред местни жители Пол Шрьодер, генерален директор на люксембургската служба за спасителни операции и борба с пожари.

В Амстердам също се появи торнадо, но по-слабо. То вдигнало малко боклук и преминало през река.

Южна Германия пък бе засегната снощи от мощна гръмотевична буря. Мълния удари футболен терен в провинция Баден-Вюртемберг, на който тренираха 15 играчи. Те са само леко ранени, но бяха откарани в болница като предпазна мярка.

В Бавария полицията накара хиляди фенове, отишли на концерт на открито, да се разотидат заради лошото време. Ветрове събориха шатрата на цирк в същата провинция. Наложи се един кон да бъде евтаназиран, а още 15 коня и камили избягаха и полицията трябваше да се намеси в издирването им.

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tornado Alley in Pétange Luxembourg #tornado #storm

Публикация, споделена от Yves (@yves.reiff) на Авг 9, 2019 в 8:52 PDT

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

И тук ще дойде

9

Анонимен

преди 4 години

Учен, то само глупостта да беше...Ама обикновено тя върви с омраза и невежество!

8

MR Buch

преди 4 години

Важното е че има продадени 15 мил нови коли в Европа, в магазините бъка от безполезни пластмасови джаджи, когато яденето /продуктите/ тръгнат да се развалят не се раздават а се бракуват. А Земята и нейните ресурси не я интересуват нито далори нито евро. Тя планетата ще намери начин сама да се прочисти от вируса "Хора"

fallback