Снимка: Times of India
fallback

Дентални хирурзи от болницата в индийския град Ченай извадиха от устата на 7-годишно момче 526 зъба, предаде агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

Родителите на малчугана забеляаали, че челюстта на детето се подува още когато било на 3 години. Но те не искали да го подлагат на медицинска интервенция от толкова ранна възраст.

С напредване на времето обаче, бащата и майката били принудени да потърсят лекарска помощ.

Денталните хирурзи открили ондонтома, маса, приличаща на торбичка, в устата на момчето. Тя съдържала 526 зъбоподобни структури. Те били с различни размери, но всички притежавали нещо като корона и корен. Израстъците били с формата на зъби.

Хирурзите били впечатлени и коментирали, че откритите образувания приличали на перли в мида. Индийските медици изтъкват, че това е първият случай в света с толкова много малки зъби, открити в устата на пациент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

До До долните:И още нещо - познай, когато това стане достъпно до широката публика, кой ще е единственият с право, да го слага, да си иска 4-5 цифрени суми на зъбче и да пребира по 80-90% печлба ;)

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5На това, което каза, баба му вика "Чул-недочул" ...

10

Анонимен

преди 4 години

До До долните:Не се потули и е в активна разработка. Проблемът е, че изисква стволови клетки, които да бъдат сложени в устаат на възрастни хора, да бъдат стимулирани и никой няма на идея, как да накара новопоявилите се зъби да поранста в правилната посока, да пораснат със скроост, койято няма да разруши другите зъби. Трудно за проучване и поти невъзможно, да бъде обобрено за тестване.

fallback