Снимка: БТА
fallback

Аятолах Али Хаменей се закани, че Иран ще отвърне на "пиратството" на Великобритания, която задържа край Гибралтар ирански петролен танкер, съобщиха Reuters и DPA.

"Злонамерената Великобритания извършва пиратство и краде нашия кораб, като се опитва да го представи като законно дейсдтвие. Иран и тези, които вярват в нашата система, няма да оставят без отговор такова злодеяние", каза върховният ирански лидер в телевизионно изявление.

Oще по темата

Британски морски пехотинци задържаха иранския супертанкер "Грейс 1" по обвинение, че превозва петрол за Сирия в нарушение на санкциите на ЕС, припомня БТА.

Техеран от самото начало настоява плавателният съд да бъде освободен.

Хаменей казва още, че Иран ще продължи да се отказва от спазването на отделни изисквания на ядрената сделка, тъй като европейските партньори не изпълняват задълженията си.

"Според нашия външен министър "Европа е поела 11 ангажимента; тя не спази нито един от тях. Ние спазихме своите ангажименти . . . . Сега ние започваме да съкращаваме нашите ангажименти, а те възразяват. Колко нагло! Вие не изпълнявате своите ангажименти!", се казва в изявлението на аятолаха, поместено на неговия уебсайт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Коя е Британия?

преди 4 години

Коя е Британия, че да арестува и да налага санкции на кораби ненарушили акваторията й?Това ако не е световен нацизъм, не знам какво е?Хитлер не постигна световно господство, Русия успя да го унищожи, днес сме свидетели как целият свят е окупиран военно и икономически от държави носителки на геноциди икономически и военни.Опиумните войни, колониализмът - срам и позор за цивилизацията в XXI век.Да не диалогираш и да се сремиш към мир е варварство!

18

Hermann

преди 4 години

Ислямът е проблем откакто християните са стъпили в близкия изток. Радвам се за намеренията на Иран, защото е време, така наречените империи да спрат с болния си имперализъм. Именно той е най-големият враг на човечеството. Аз съм повече от теб, ти ще ме слушаш и ще изпълняваш

17

анализатор

преди 4 години

Сто пъти съм казвал-проблемите в света се в резултат на съществуването на исляма.Това е примитивна фирософия,която превръща родения човек в животно.Исляма трябва да бъде унищожен,инаме ислямът ще унищожи нормалното човечество.

fallback