Снимка: Reuters
fallback

Русия е отказала да обсъжда с Япония въпроса за предаването на Токио на два от четирите южни Курилски острова в рамките на преговорите за сключване на мирен договор, съобщи агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Цитирайки източник, близък до преговорния процес, агенцията съобщава, че една от причините за отказа на руската страна дори да обсъжда такава възможност, са опасенията на Москва, свързани с японско-американския военен съюз.

Отказът бил обусловен и от опасения, че евентуален компромис с Япония по териториалния въпрос може да се отрази отрицателно на равнището на подкрепата за властта от страна на руското население, отбелязва Киодо.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Ани

преди 4 години

Като ученичка си спомням, тези които раздаваха юмруци наляво надясно и се имаха за тартори, после в живота станаха едни свити бедни озлобени човечета.Затова не се учудвам че живота в Русия е трагедия.

79

Анонимен

преди 4 години

До JJIvanov analizatorПисмено предупредих Япония да внимава Боговете ползват Курилските острови с охрана само на Руски език. не искат Японски и други езици.Кои богове бе православния?

78

Анонимен

преди 4 години

япония не е независима държавакогато стане независима ще и ги върнатинак направо си става американска базатрябва да си луд или *** като българин за да го направиш

fallback