Снимка: БТА
fallback

Неизвестни лица са стреляли с гранатомет по сградата на украинска телевизия, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. Няма пострадали хора, но сградата е понесла щети.

Властите определиха нападението като терористичен акт. Целта е била телевизионният канал "112 Украйна", сочен за проруски.

По-рано тази седмица главната прокуратура на страната заплаши телевизията с правни действия, ако излъчи новия документален филм на режисьора Оливър Стоун, включващ интервю с руския президент Владимир Путин.

Филмът, посветен на протестите на Майдана от 2014 година, е обект на критики в Украйна, тъй като според мнозина застава на страната на руското правителство.

Новинарският канал "112 Украйна" е собственост на Тарас Козак, който е сред кандидатите за депутати от листата на проруската партия "Опозиционен блок", организирана от олигарха Виктор Медведчук.

Медведчук е свързан с Путин и е включен в санкционния списък на САЩ от 2014 година.

Ден преди нападението телевизията поиска от полицията да защити журналистите й от заплахи, отправяни от "радикализирани националисти", които се опитват да повлияят на редакционните решения, допълва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

ИМА ПРЕВОД НА ***- ИМА ЧЕРВЕНИ И РУСКИ МАТРОСОВЦИ- НЯМА ***- НЕМОЖ ГИ ОТКРИ В САЙТА, ЗАТВЪРДЯВА СЕ МНЕНИЕТО ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ИДЕЯ Я ИМА САМО АКО Е ПЛАТЕНА, И КАТО ЧЕРВЕНИТЕ ДЕПУТАТИ- ДО ЕДИН МИЛИОНЕРИ, АМА СОЦИАЛИСТИ.

28

Анонимен

преди 4 години

До АнонименИЗПОЛЗВАШ ОПОРНАТА ТОЧКА НА РУСКИТЕ МЕДИИ- ПУСНИ ПЪРВИ КАНАЛ РУ И ЧУЙ КАК КРЕЩЯТ В ИСТЕРИЯ- УКРАЙНА Е ФАШИСТКА- ТОВА СЕ ПОВТАРЯ ВСЕКИ ДЕН, С ЧАСОВЕ- ИДЕ ТИ ЧАК ДА ПОВЯРВАШ- МАЛЕЕЕЕЕЕЕ С ТАКЪВ БРАТ НЕ ТИ ТРЯБВА ВРАГ, ПО СЪЩИЯ НАЧИН БЯХА НИ ЗАЧАЛАСТРИЛИ И НАС.

27

Анонимен

преди 4 години

Украйна се превръща във фашистка държава.

fallback