Снимка: Reuters, архив
fallback

Върховната рада на Украйна прие закон, който предвижда въвеждане в страната на принудителна химическа кастрация за педофили и създаване на открит регистър за лица, осъдени за престъпления от сексуален характер по отношение на непълнолетни, съобщава БТА.

Законът предполага внасянето на съответното допълнение в Наказателния кодекс на Украйна. Нормативният акт предвижда по-конкретно наказание под формата на "принудително инжектиране на осъдения с антиандрогенни препарати, състоящи се от химически вещества, имащи за цел да намалят либидото и сексуалната активност".

При това се постановява, че подобно наказание ще се прилага и за лица "извършили престъпление на възраст под 18 години и лица на възраст над 65 години".

След освобождаването на осъдени за педофилия те ще бъдат поставени под доживотен надзор. Освен това максималният срок на наказанието лишаване от свобода за подобни престъпления е увеличен от 12 на 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

zoro

преди 4 години

Браво на тях! Макар че ще наказват бедни педофили.Богатите пак ще го правят- в тропически държави,на яхти и частни самолети...Как ще ги спреш? В Америка -Флорида-дори слагат табели пред домовете им,след излизане от затвора - "тук живее педофил".И пак е пълно с извратеняци..В Холандия дори искаха да я узаконят,педофилията де,казваха,че има деца,които сами искат секс с възрастни...Борбата е благородна,но резултат...Как и с наркомания...

20

Крамер

преди 4 години

Начи Евалата!!Ако може само така да предложа, съвсем така набързо ако разбира се може да допълня, не само кастрация ами и да бъдат една седмица бити и вързани на синджир от вън на някоя поляна. Само за една закуска, черен хляб и вода, и бой с гумен маркуч. Така ше стане най-добре.

19

Анонимен

преди 4 години

ЛГТБ обществото саизвратенипедофили и тяхната бърза забрана и вкарването им в списъка на терористичните организации ще спаси Европа и света

fallback