Снимка: Reuters
fallback

Италия ще трябва да се справи с още един кораб, пълен с мигранти. Към остров Лампедуза, край който вече е блокиран един плавателен съд, се е насочил и "Алан Курди", кораб на германската хуманитарна организация "Сий ай". На борда му се намират 65 мигранти.

Съобщението, което съобщава за пристигането на кораба, бе изпратено късно снощи. То със сигурност ще изостри напрежението с Италия, която отказва да приема кораби на неправителствени организации, спасяващи мигранти в Средиземно море, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Корабът "Алекс", използван от италианската организация "Медитеранеа спасява хора", вече се намира край Лампедуза с 40 мигранти на борда, съвсем близо до италиански териториални води.

Германската организация заяви, че не е уплашена от твърдата позиция на италианския вътрешен министър Матео Салвини и ще продължи към най-близкото сигурно пристанище. Твърди се, че 39 от 65 мигранти, намиращи се на нейния кораб, са непълнолетни.

Поредният конфликт възникна седмица след като друг германски спасителен кораб - на организацията "Сий уоч", въпреки забраната, наложена от италианските власти, влезе в пристанището на Лампедуза, заявявайки, че става дума за извънредна ситуация, налагаща спешни действия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 4 години

Къде си, Дуче? Къде си ...

32

Анонимен

преди 4 години

е не е задължително кораба да стига до Италия - ако ме разбирате!

31

АнонимеН

преди 4 години

ЕС Е В КОМБИНА С ТРАФИКАНТИТЕ НА ХОРА!!!!АКО ДОРИ СЕГА СЕ КОНФИСКУВА ТОЗИ КОРАБ ДА ВИДИТЕ КАК ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА :D--------ТЕ ГИ РАЗТОВАРВАТ А КОРАБА СЕ ПУСКА ЗА ДА НАТОВАРИ НОВИ!!!

fallback