Снимка: архив, Булфото
fallback

След като кметът на Костинброд Трайко Младенов катастрофира и загина моторист, той бе призован да се яви днес в прокуратурата. Там се очаква той да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.

Според първоначалните показания на кмета, той е карал, спазвайки ограничението от 50 км в участъка и не е видял моториста, който по думите му, карал много бързо.

Oще по темата

Неговите показания се различават от тези на свидетел на пътно-транспортното произшествие, който твърди, че инцидентът е станал, защото Трайко Младенов е направил неразрешен обратен завой.

"Не съм правил обратен завой. Влязох в лявата лента. Не мога да кажа с каква скорост е карал мотористът. При положение, че колата е напълно смачкана, предполагам, че с доста голяма скорост. Предполагам, че аз карах в ограниченията, карах бавно, бях с още хора в колата. Винаги съм бил внимателен водач. Факт е, че, влизайки в лявата лента, изобщо , гледайки в огледалото за обратно виждане, не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма. Имам разтягания и натиск от колана и въздушните възглавници”, обясни пред Нова тв Младенов.

Тази сутрин на мястото на инцидента се събраха близо 50 души близки и роднини на загиналия моторист. Версиите за случилото се на близкия на загиналия и на кмета на Костинброд се разминават значително.

"Кметът направи обратен завой от крайна дясна лента и се удари в моториста. Кметът е виновен, защото направи забранен обратен завой. Игнат може да е карал с малко превишена скорост, но е карал в лявото платно", обясни свидетелят на инцидента Марио Манов.

Според данни на "Пътна полиция" загиналият Игнат не е имал книжка Категория А за управление на мотор. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

Моториста е карал с 50-60 км. Виждал съм подобен удар , пак при забранен обратен завой в Дружа, на бул. Цветан Лазаров. И там моториста загина. Та кой каквото и да пише ,да знае че моторите нямат предпазни колани. И е ясно кой е виновен. Този с обратния завой. А дали е с книжка или не моториста, е без значение. Много карат без книжки, да ги убиват ли?

24

Немам думи

преди 4 години

До АнонименТи си чел нещо, ама си недочел. Дясностоящият на двулентово платно за движение в една посока има предимство пред лявостоящия, когато този от дясната лента се престроява в лявата, а този от лявата се престроява в дясната. Ако този от лявата лента се движи направо, без да е подал сигнал, че ше се престоява в дясната, онзи от дясната трябва да го пропусне, защото в тази ситуация няма предимство. както казваш добре е да се чете всичко и да се мисли и запомня, за да не утрепеш някого.

23

Никой

преди 4 години

Момчета и момичета с волни души, не очаквайте *** да ви пазят! Смятайте се за невидими... и умната! Шофьорът е същество, което не може да разбере какво е да си моторист.

fallback