Снимка: Pixabay
fallback

Човекът, стоящ зад емблематичните дизайни на айфон (iPhone), аймак (iMac) и айпад (iPad) напуска компанията Епъл (Apple), предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Как Apple се превърна в съюзник на Китай в търговската война

Главният директор по дизайна Джони Айв си тръгва след повече от две десетилетия в Епъл, за да стартира своя собствена дизайнерска фирма, съобщи вчера компанията.

Но той не прекъсва напълно връзките си с технологичния гигант, в който е работил почти 30 години. Епъл заяви, че ще бъде един от клиентите на новата фирма на Айв.

Не се посочва конкретната дата, на която Айв ще напусне, пише БТА.

Той често е сочен за визионера, откроил Епъл от неговите конкуренти със създаването на технологии, които не изглеждат просто като кутии с жици, а като модерни продукти, които са в крак с времето.

Айв се присъедини към компанията през 1992 г. като дизайнер. Съоснователят на Епъл и дългогодишен ръководител Стив Джобс бе в средата на 12-годишното си изгнание по това време, а след завръщането си назначи Айв за старши вицепрезидент по промишления дизайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Дизайн имаше когато телефоните бяха с малки екрани и с копчета. Тогава дизайнерите можеха да творят. Имаше въртящи се, отварящи се, плъзгащи се, и т.н. Погледнете снимки на телефони преди около 10-20г и ще се уверите. Сега тези телефони тип Фаянсова плочка дизайн нямат. Няма и как да имат. Всички са еднакви на визия.

10

DIP

преди 4 години

До 8.Ама ти се изложи много.Когато не са ти ясни нещата не пиши глупости

9

Инженер

преди 4 години

CAD системите се ползват от професионалисти,обикновено.:)Там се ползват и работни станции,а не телефони.Understand?!

fallback