Снимка: архив, Булфото

Шофьорът на Деси Слава получи 2 г. условно с 5 г. изпитателен срок, както и забрана да шофира за срок от 4 години.

Димитър Илиев бе осъден днес в Бургаския окръжен съд, след като бе признат за виновен за смъртта на пешеходец, изкочил внезапно пред колата на певицата. Трагичният инцидент стана на 9 септември 2016 г. на АМ "Тракия". Тогава певицата и шофьорът й се връщали от нейно участие във Варна, пише "24 часа".

Още по темата

Починалият е  Божидар Кайлов от Карнобат, на 21 години. Младежът се появил изневиделица пред колата. Шофьорът го видял в последния момент и го удря странично. Съдебно-техническата експертиза показва, че колата на Деси Слава се е движела със 122 км/час.

"Категорично не сме съгласни с присъдата. Законът забранява движението на пешеходци по магистрала. Възмутен съм, толкова получават хора, които имат нарколаборатирии вкъщи. Освен това се вземат под внимание показания на Димитър, който той е бил още в качеството си на свидетел. Ще обжалваме, пледираме за невинност", заяви адвокатът на подсъдимия Радослав Николов.

Деси Слава също бе разпитана на едно от заседанията в Бургас. Тогава тя обясни, че катастрофата й се е отразила на психиката и дълго време се е възстановявала. В съда през март Деси Слава обясни, че след катастрофата не е смеела да влезе сама в банята, защото се страхувала, че духът на момчето я преследва. Налудничавото твърдение се коментира от нея като травма от изживяното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase