Снимка: Булфото, архив

Фолкпевицата Деси Слава бе призована в Бургаския окръжен съд в качеството си на основен свидетел по дело за катастрофа на АМ "Тракия", отнела живота на 21-годишен мъж от Карнобат, съобщава "24 часа".

Фаталният инцидент става около 5:45 сутринта на 9 септември 2016 г., на магистралата в района на Карнобат.

Фолкпевицата и шофьорът й – Димитър Илиев, се връщали от участие във Варна, когато внезапно на платното изскочил млад мъж. След удара в колата на Деси Слава пешеходецът изхвърчал встрани, а мантинелата отрязала единия му крак. 21-годишният Божидар е издъхнал от остра кръвозагуба няколко часа по-късно. Според показанията на Димитър те опитали да му помогнат до пристигането на линейката.

В съда Деси Слава обясни, че след катастрофата не е смеела да влезе сама в банята, защото се страхувала, че духът на момчето я преследва. Налудничавото твърдение се коментира от нея като травма от изживяното.

Фолкпевицата не може да разбере защо той е излязъл на магистралата, след като там няма никакви заведения или бензиностанции. Деси Слава смята, че действията му са породени от някаква психическа неуравновесеност. Според нея, тя и шофьорът й нямат никаква вина за нелепия инцидент. 

"Държавата няма никакви претенции към нас", заяви Деси Слава. Това й изказване буди недоумение, защото образуването на наказателно дело е повдигнато именно от прокуратурата. 

"Притеснителното е, че подсъдимият беше попитан в залата дали се признава за виновен, при положение, че делото не е  във фаза на съкратено съдебно следствие", допълни адвокат Станислав Иванов, който представлява подсъдимия Димитър Илиев.

Следващото заседание е насрочено за 25 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase