Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters
fallback

Решението на Съединените щати да наложат санкции на ирански лидери, сред които и върховният ръководител на страната аятолах Али Хаменей, означават край на дипломацията между Техеран и Вашингтон, предупреди говорителят на иранското министерство на външните работи Абас Мусави, цитиран от световните агенции.

Мусави написа в Тwitter, че "налагането на безполезни санкции на иранския върховен ръководител и на министъра на външните работи (Мохамад Джавад Зариф) затвори за постоянно пътя пред дипломацията".

Тръмп строг: Наложи нови санкции срещу Иран

"Отчаяната администрация на (американския президент Доналд) Тръмп унищожава установените международни механизми за поддържане на световния мир и сигурност", подчерта той.

Oще по темата

Вчера Тръмп наложи нови санкции на ирански лидери, сред които аятолах Хаменей, предприемайки безпрецедентна стъпка за засилване на натиска върху Иран, след като той свали американски безпилотен дрон миналата седмица.

Иранският върховен лидер има последната дума по всички държавни въпроси в страната, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 4 години

До Богомил"Как така мерките, които САЩ взеха преди 4 месеца са съсипали икономиката, като това става от много години Социалистите никога "не грешат", винаги са виновни САЩ.Санкциите на САЩ никога не засягат храни и лекарства, никога!"1. САЩ спират 2/3 от износа(изнася се в САЩ преработва се и се продава в САЩ) на НЕФТ респективно 2/3 от доходите ФАКТ2. САЩ/ВБ арестуват от порядъка поне 25 милиарда$ активи (За твое сведение РФ и Венецуела сключиха по това време сделка за 10милиарда$ за храни)

70

Боби

преди 4 години

До Богомил"ВЕЦ "Гури" е 3-тата най-голяма в света, 20.5гигавата"Експерте 5 милионна България зимно време достига ЕЛЕКТРИЧЕСКА ГЕНЕРАЦИЯ от 15ГигаВата + всичките локални ТЕЦОВЕ на ГАЗ които просто нямам данни колко реално ГигаВата са.А Венецуела която има не един Лукойл а поне 10 такива рафинерии и 30 милионно население генерира в основната си Водни Електроцентрали (3бр с обща мощност 16МВ - 11+3+2)(да беше проверил данните а)

69

Анонимен

преди 4 години

Богомиле, чети и мисли. Само с повтаряне на чути отнякъде фразички не става...

fallback