Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters
fallback

Иран е получил снощи чрез Оман съобщение от президента на САЩ Доналд Тръмп, че го заплашва американско нападение, заявиха ирански служители, цитирани от Ройтерс.

"В посланието си Тръмп каза, че е против каквато и да е война с Иран и иска да разговаря с Техеран по различни въпроси . . . той ни даде кратък срок за отговор, но незабавният отговор на Иран беше, че върховният водач (аятолах Али) Хаменей трябва да вземе решението по този въпрос", каза един от служителите, пожелали анонимност.

Тръмп наредил удар срещу Иран, после го отменил

Друг служител заяви: "Дадохме да се разбере, че нашият водач е против всякакви разговори, но посланието му ще бъде предадено, за да вземе решение . . . Обаче казахме на оманския служител, че всяко нападение срещу Иран ще има регионални и международни последици."

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков каза, че Русия призовава САЩ да не предприемат безразсъдни действия по отношение на Иран, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Опасността от конфликт не е отминала и ние отново призоваваме отговорните фигури, ако още има такива във Вашингтон, да помислят за последиците", заяви той по повод информацията на в. "Ню Йорк таймс", че Тръмп одобрил нанасяне на удар по Иран, но после отменил решението си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 66А сърбите ги правеха луди с включване и изключване на микровълнови печки! Една от много умните ракети даже уцели Горна Баня и добре, че не се взриви (качество!), че щеше да изтрепе хората.

76

Анонимен

преди 4 години

Леле, как страшно гледа този! Поне да беше беше бягал от Виетнам!

75

Анонимен

преди 4 години

Никой не е казал, че няма да има свалени самолети на Нато ..Това е война ще има жертви. Въпроса е кой ще клекне.

fallback