Снимка: архив Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква първите руски зенитно-ракетни системи С-400 да пристигнат в страната му в първата половина на юли, предаде Ройтерс, цитирайки турската частна телевизия НТВ.

Това развитие вероятно ще засили напрежението между Анкара и съюзника й в НАТО - Вашингтон.

Oще по темата

"Обсъдихме темата за С-400 с Русия. Действително въпросът с С-400 е уреден. Мисля, че те ще започнат да пристигат в първата половина на юли", каза Ердоган пред репортери в самолета на връщане от посещението си в Таджикистан, предаде БТА.

Турският президент участва във вчерашната среща на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в таджикистанската столица Душанбе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

ПроСоТо

преди 4 години

До Анонименами да,оказа се,че не е толкова трудно!Написах каквото ми каза и ето какво излезна:"3 юли 2018 ... Съединените американски щати ПЛАНИРАТ да разположат ядрени бомби в турската база Инджирлик."-"23 Окт 2012 ... Според оценки на експерти във военно-въздушната база "Инджирлик" (Южна Турция) има между 60 и 70 атомни бомби Б-61"-" 18 авг. 2016:САЩ местят ядрените си оръжия от Турция в Румъния, Букурещ" ...+..и др.та кое е вярното от трите?

114

Мда

преди 4 години

Гарантирам ви, че накрая Турция ще има и Турски поток с руската газ, и руска АЕЦ, и С-400, и сто броя F-35 и чисто нов завод на Фолксваген ... а българите ще имат Соломон Паси, Радан Кънев и Илиян Василев. Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи!

113

Мда

преди 4 години

Израел без САЩ зад гърба си, колкото и да е добре подготвен военно е просто една въшка в сравнение с военния потенциал на една Турция и дори Иран. И да спрем с легендите за шестдневната война, който е чел историята знае че Израел не би се справил без определени странични обстоятелства. САЩ има нужда от Турция много ама много повече отколкото Турция от САЩ.

fallback