Снимка: БТА
fallback

Съветът за сигурност на ООН проведе заседание при закрити врати, посветено на вчерашното нападение над танкерите в Оманския залив, съобщи Франс прес, позовавайки се на дипломатически източници.

И.д. постоянен представител на САЩ в ООН Джонатан Коен е заявил, че всички улики изглежда сочат към Иран, съобщават дипломати. Ако Съветът за сигурност не реагира, са възможни и други нападения, подчертал е Коен.

Иран: Инцидентите с танкерите са много съмнителни

Страни членки на Съвета за сигурност са подкрепили разследването на нападението срещу танкерите, но засега не са постигнати конкретни споразумения, заяви представителят на Кувейт в ООН Мансур ал Отайби, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

Мисията на Иран в ООН отхвърли категорично американските обвинения, че Техеран стои зад нападението и призова за диалог. Международната общност трябва да предотврати безразсъдните и опасни политики и практики на САЩ и регионалните им съюзници, се казва още в изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

По-рано министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих подчерта в изявление, че страната е готова да предостави редовни доставки на петрол на световните пазари и е засилила степента си на готовност за справяне с всякакви заплахи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Един от нападнатите танкери пренася метанол, произведен в Саудитска Арабия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

До Анонимен 77

преди 4 години

Помнещите помнят какво стана с елитните американски командоси, тръгнали с хеликоптери да спасяват техни в Техеран.Резил! Други паметливи помнят как иранците меко приземиха американски чудо-стелт реактивен дрон Сентинел. С помощта на не съвсем нова руска станция за РЕБ "Автобаза".То бяха сълзи и сополи да им го върнат, но иранците го разучиха, дадоха данните на руснаците и китайците.Иран има 650000-на армия с някои много силни части. Строи самолети, танкове, мини-подводници, ракети

81

Щерю

преди 4 години

Това е дело на израелски командоси. Израел иска да вкара САЩ и Иран във война за да си вземе земите обещани на Аврам. Турция също скоро ще яде калая - иначе защо САЩ подкрепя кюрдите? Но сега на прицел е Иран. Това е...

80

НАЧАЛО НА ВСВ

преди 4 години

1.09.1939 радиолокационна станция Глайвиц на германополската граница 02.00 часа местно време двеста политзатворници от близкия лагер извършват мнимо нападение ,/по късно са застреляни от SS/охранителните отряди/Ръководител на операцията Райнхард Хайнрих.Парола за начало на операцията ......,,БАБА УМРЯ,,

fallback