Снимка: Булфото, архив
fallback

БДЖ пуска в продажба билетите за влака 15 дни преди пътуването.

Целта е удобството на пътниците през лятото.

Предварителната продажба на билети е за всички бързи влакове и за бързите влакове със задължителни запазени места, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Предварителната продажба ще бъде в сила до края на септември 2019 г.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци.

По този начин „БДЖ-Пътнически превози” дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване, обясняват от дружеството.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Crazytrain

преди 4 години

Пътуването с БДЖ е на цената на влакчето на ужасите в Дисниленд и е също толкова вълнуващо.

23

АугустоПиночет

преди 4 години

Тоа пък!Кво ти пука какъв цвят са билетите?Ти по-голям седесар от Ваньо Костов ще излезеш.

22

Анонимен

преди 4 години

Ако бяха старите и хубави билети за влак, ако бяха върнали старата система за издаване на билети за влак, тогава не само до морето, ами и до много други дестинации в България щях да пътувам целогодишно. Но тази година нито веднъж няма да се кача на влак, точно поради тази причина. Новите билети за влак не струват за нищо, все едно си в магазин, напазарувал си и на касата ти дават касова бележка. Съсипаха една хубава система, която принтираше и правеше прекрасни и сини билети за влак. Жалко....

fallback