Снимка: Булфото
fallback

Антимафиотите проведоха акция против пиратството в няколко офиси на кабелни оператори  в страната.

Бургаската телевизия Канал О е запечатана от ГДБОП заради разследване за престъпление срещу интелектуалната собственост. Това съобщи прокурор Йовита Григорова от Апелативна прокуратура в морския град. По думите й има щети за няколко милиона лева. А акцията се извършва с подкрепата и под наблюдението на Европол, НАП и Комисията за регулиране на съобщенията, цитирана от БТА.

Според Григорова има нарушения на авторските права при продължаваща престъпна дейност. Днес от офиса на телевизията са иззети документи и компютърни конфигурации. Възможно е след проверката обвинението да бъде преквалифицирано.

Прокурорът от Апелативна прокуратура каза още, че през миналата година в Районна прокуратура са постъпвали сигнали от физически лица и представители на търговски дружества за това, че през мобилно приложение на две дружества на кабелна телевизия са били излъчвани множество чужди обекти на авторски и сродни права, телевизионни програми, без необходимото по закон съгласие на притежателите на това право. Сигнали е имало и от две национални телевизии. При проверките по сигнали миналата година нарушения не са открити.

Сутринта екипи на ГДБОП и жандармерията влязоха и в офиса на единствения телевизионен кабелен оператор в центъра на Кюстендил, съобщи БНР.

Абонати съобщават, че още от снощи някои от каналите на кабелния оператор са спрени. Претърсван беше и офисът на същия оператор в Дупница.

Освен в Благоевград, операторът доставя интернет и телевизия и в други градове в Югозападна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ке се сринем от смех

преди 4 години

Това се прави с цел да се редуцират предизборните емисии преди самите избори. Избори чат-пат през 5-6 години а пиратството е постоянно.Щом не нахлуват ежечасово в редакциите на тия каналища, значи това е поръчкова акция с цел о-Костинбродяване на изборите извън Костинброд, Майна!

14

Анонимен

преди 4 години

Или е.."оплювала" власт имащите а? -:) Истината е там някъде!

13

Анонимен

преди 4 години

и сега оставиха всичките им абонати без телевизия! след няколко дена ги пиши фалирали!

fallback