Снимки: Reuters

Четири тела бяха извадени от потъналото корабче в река Дунав край Будапеща, съобщиха от BBC.

Днес потъналият плавателен съд бе изваден от дъното на реката, след като екипи от Унгария и Южна Корея обединиха усилия за провеждането на акцията. Спасителните екипи продължават да търсят още тела, тъй като някои от туристите, които са били на "Русалка,“ все още се водят изчезнали. Инцидентът уби 20 души, 8 са все още в неизвестност. 

Още по темата

Твърди се, че телата, които са извадени, са на трима туристи и унгарския капитан на корабчето.

Още няколко часа ще продължи претърсването на плавателния съд, тъй като не се знае, колко издръжлива е 70-годишната лодка след сблъсъка.

"Русалка" потъна за седем секунди в 21 часа на 29 май, след като бе блъсната от по-голям плавателен съд, носещ името "Викинг“. Седем от общо 35 туристи на борда бяха спасени, а няколко тела бяха извадени веднага.
 

Коментари Напиши коментар

5

Генерал Ганецки

преди 1 седмица

До Ф. С. В.... Много ги разбираш бе пич, само че си много далеч от истината за операцията!!! А на големият кораб не са отказвали двигателите, Анонимен!!! НЕ пишете глупости, ако не знаете за какво става на въпрос!!!!

4

Анонимен

преди 1 седмица

Даржавата на ,,великия" Орбан! Реклама под налягане! Всъщност, са по гнили и от нас!

3

Ф.С.В.

преди 1 седмица

Зависи от двигателя- има муфи (редуктор) които им трябват 6 секунди даже повече за да стартира двигателя на заден ход (реверс) - Речните корита според мен са с ВРШ (промяна ъгъла на лопусите (лопатките) на винта) Тогава може да се действа моментално- според мен е недоглеждане и небрежност за ситуацията - а все пак реката не е море или океан - за няколко секунди течението може да направи неприятни изненади !