Източник: Reuters
В днешния свят мониторите и екраните са навсякъде. Само на един клик разстояние сме от всичко, което ни интересува и ни е необходимо. Работим, забавляваме се, играем пред монитори. Именно заради тази мониторна експанзия страховете и притесненията относно употребата им нарастват.
 
Можете да прочетете стотици заглавия, които предупреждават за вредите от мониторите – недоспиване, десоциализация, влошено умствено здраве и т.н. Все лоши неща за нас, а още повече за децата ни. Сякаш тази компютърна експанзия се отразява по най-пагубен начин върху децата.
 
Ако прекарате повече време в задълбочено четене в тази област ще видите, че нещата не са толкова лоши. Ново проучване на Оксфордския университет сочи, че яденето на пържени картофки, пиене на любимото сокче с консерванти имат горе-долу същия ефект върху настроението и поведението на децата както и времето, прекарано пред екрана на компютъра.
 
Дали само вреди носят видеоигрите за децата можете да прочетете в Puls.bg

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 седмица

Не знам пичове ... Цъкам си на Switch-a, докъто пътувам със самолета, понякога за отмора с приятели и даже с приятелката се зарибяваме на Марио Карт. Имам образование, на 28 съм, работя добра работа, защо да не си цъкам? И не, не съм забил да играя по 50 часа игри на седмица (въпреки, че като пуснаха GTA5, Witcher 3 и полследната Зелда, признавам си, че маааалко се поувлякох, но все едно, не сте гледали цял сезон на GoT за една вечер).

23

Анонимен

преди 1 седмица

До Victimized

"Ванката Иванов, дето играе дота 2 е на 23 и вече има изкарани 3 милиона долара, дали му е лошо"

Ами дано, ама да не стане на 33, да го изпраска синдрома на карпалния тунел, да си е изхарчил парите за коли и наркотици, че не е толкова рядко срещан сценарии.

22

Анонимен

преди 1 седмица

СтарКрафт и Хероес 3 трябва да се учат в училище в избираема подготовка.