Снимка: Reuters
fallback

Администрацията на новия президент на Украйна обвинява предшествениците си, че са изнесли важно компютърно оборудване от заседателна зала, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Порошенко обвини: Москва премина "червената линия"

Олександър Данилюк, който бе назначен за секретар Съвета за национална сигурност и отбрана, каза вчера, че цялото оборудване от т.нар. ситуационна зала, където държавният глава обсъжда проблеми на националната сигурност, е изчезнало. Данилюк пусна видеоклип, на който се вижда празното помещение, като от стените стърчат силови кабели и има следи къде са били мониторите. По думите му екипът на бившия президент Петро Порошенко е взел сървъри с поверителна информация, предава БТА.

Святослав Цеголко, говорител на бившия президент, обясни, че Порошенко е плащал от собствения си джоб наема за компютърната техника и тя трябва да бъде върната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

да бе

преди 4 години

Като се има в предвид, че Порошенко и свитата му се управляваха от САЩ, а във всички служи се бяха настанили "сътрудници" от САЩ, които реално ръководеха Украйна, е нормално да си изнесат техниката.Все още не са сигурни в новият прези, а в тия компове сигурно могат да се открият много интересни неща.

6

не може да бъде!

преди 4 години

Видяхте ли сега какво стана -Порошенко е плащал за националната сигурност на Украйна от собствения си джоб,тя е негова частна собственост и затова сега си я взима!? Който в Украйна иска да има национална сигурност,да вади портмонето и да плаща!Някои несъзнателни елементи обаче твърдят,че Путин ,като най-богатият човек в света/така пишат западните издания/ е плащал за цяла Украйна от собствения си джоб и сега ще си я вземе за лично ползване!?

5

Анонимен

преди 4 години

4 мнения и 4-те на платени тролчета. Новия президент ще им разкаже играта. Той не си поплюва. Няма какво да губи. Честен е и си е изкарвал хляба сам с лицето си пред цяла Украйна. Не е крал и влачил. Ако не е президент - пак ще си изкарва хляба сам без кражби. Цяла Украйна го познава и харесва. Дано не го убият мафиотите. Ако беше тука до сега *** и прасчо да са го очистили.

fallback