Снимка: Reuters
fallback

Най-малко шестима мирни жители, включително жена и две деца бяха убити по погрешка при акция на афганистански сили за сигурност срещу талибаните в източната провинция Нангархар, предаде Асошиейтед прес, цитирайки афганистански представители.

Говорител на губернатора на провинцията съобщи, че при проведената снощи операция са били убити и 10 бунтовници. Превозно средство, с което пътували цивилните, излязло от района точно след акцията и силите за сигурност помислили, че талибански бойци се опитват да избягат. При открития по погрешка огън мирните граждани били убити.

Провинциален съветник съобщи, че процесия от селяни е отнесла телата до столицата на Нангархар Джалалабад и са поискали справедливост за семействата на жертвите.

Както талибаните, така и Ислямска държава са активни в Източен Афганистан, особено в провинция Нангархар.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Григор

преди 4 години

До Анонимен олигофреннямали спечелена война краварите, ами да им обявим, тогава, умнико, победата ни е в кърпа вързана. Тъкмо ще се обогатим с природния им газ и нефта.

8

мда

преди 4 години

Приятелски огън

7

Коце кмета

преди 4 години

Ами нали краварите ги тренират, а те първо стрелят и после мислят? Каквито учителите, такива и учениците. А краварите ще стоят в Афганистан докато има търсене на хероин, защото покрай демокрацията те бранят и маковите полета. Същите, които талибаните бяха изкоренили и забранили.

fallback