Снимка: Reuters
fallback

Папа Франциск сравни правенето на аборт с наемането на убиец и бе категоричен, че това не може да бъде толерирано, дори и ако плодът е много болен, съобщават от Independent.

На конференция, организирана от Ватикана, която е срещу абортите, папа Франциск призова лекари и свещенници да насърчават и помагат на семействата, за да износят своите бебета докрай.

"Допустимо ли е да се изхвърли живот, за да се реши проблем? -  попита той публиката си. - Допустимо ли е да се наеме един убиец, който да разреши проблема?

По думите на папа Франциск, не става дума само за религиозни съображения, но и за човешко отношение. Той осъди решенията за прекъсване на бременностите, основани на пренатални тестове, казвайки, че човек никога не е "несъвместим с живота".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Realist

преди 4 години

Католическата църква още ли си мисли, че може да учи на морал? Мафиотска организация от педофили?

59

ДОКТОР АЛЕКСИЕВА

преди 4 години

До 62Не е Ваша работа дали имам деца. Това първо. Написала съм точно колко деца имам в един от коментарите си- това второ. А това дали съм жена ще подмина с мълчание. Тъй като съм ДОСТАТЪЧНО възпитана, за да НЕ отговарям на *** така, както заслужават. А това, което съм написала е моето мнение, което имам КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО да изразя СВОБОДНО.

58

До Доктор Алексиева

преди 4 години

Това, което сте написала, категорично доказва, че нито сте възпитана нито нормална "столичанка"! Впрочем, жена ли сте? Имате ли деца?

fallback