Снимка: bgonair.bg
fallback

Всяка година близо 15 000 души в България получават инфаркт, каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българската лига по хипертония проф. Арман Постаджиян.

Той посочи, че солта и сладкото са най-вредните храни, които товарят то. А поне веднъж годишно е задължително да посещаваме кардиолог, посочи той.

Клиничният психолог Калоян Куков обясни в предаването "Директно", че почти всички ХИВ позитивни у нас живеят в стигма. Те са отхвърлени от обществото, а програми за психологична помощ няма.

Д-р Радосвета Стаменкова от Асоциацията за семейно планиране пък посочи, че тестовете са анонимни и всеки може да си ги направи безплатно у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Iordan Ivanov geolog

преди 4 години

Тестове водени от мен след 1972 година доказаха че основна причина за инфаркта и инсулта е отравянето на населението с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо питейна вода и продажбата на отровна с калиев йодит готварска сол.Новост е ,че преотровените с престоящи инсулти и инфаркти се разпознават видимо и миришат на калиев йодит..

12

15000

преди 4 години

Преди да си погледнете сметката за ток, парно, вода или банковото извлечение, пийте успокоителни или твърд алкохол(в умерени количества).

11

сакскобург 9

преди 4 години

Да гледаме положителното - все пак почти 7 милиона НЕ ПОЛУЧАВАТ инфаркт , нали - - - -

fallback