Снимка: Blue Origin

Общ преглед

Джеф Безос, шеф на Amazon и Blue Origin, представи идеята си за колонии в космоса, съобщи Daily Mail.

Миналата седмица на срещата във Вашингтон Безос представи пред света космическия апарат, предназначен да кацне на луната - „Синя луна“. Там той представи и идеята за космическата колонизация.

Още по темата

„Имаме право на избор – да останем в застой или да се стремим към просперитет.“ Това бяха встъпителните думи на Безос към представянето на концепцията. Той заяви, че е наясно, че един такъв план може да се осъществи само в далечното бъдеще, но все отнякъде трябва да се започне.

Концепцията е създадена през 70-те години на ХХ век от физика Жерард О`Нийл, който е бил професор на Безос в Принстън. Идеята предвижда самоподдържаща се естествена среда, която да може да побере цели градове, земеделски площи и дори национални паркове в космоса.

Всеки от хабитатите ще може да приютяват милиони хора и ще бъде построяван в близост до Земята, за да могат хората да пътуват до планетата, обясни той. Климатът на тези места също ще може да се контролира, за да се постигне идеална среда.

Ако излезем в Слънчевата система, ние можем да надброим 3 милиарда души, а това според Безос увеличава шанса от раждане на повече гении. „Можем да имаме хиляди като Моцард или Айнщайн. Това би била една невероятна цивилизация.“

Коментари Напиши коментар

23

Шопо

преди 1 година

Не са се сетили Цвъчко да организират някоя космическа програма, че това що апартаменти евтинджос е, лелееее!! Псаютно законни!!!

Най-важното е, че никой не може иде за да провери. Не е като магистралите...

22

Ха ха

преди 1 година

Хубави картинки му е нарисувал някой на Безос . И тоя велик "покорител на космоса" казва ли как ще запретне ръкави и ще си ги направи тези космически станции или сега си търси БАЛЪЦИ дето да му ги построят , докато той си пие уиски и "контролира" строежа от удобното кресло в офиса си някъде на безопасно и уютно място .

21

Анонимен

преди 1 година

Понеже бизнеса на Безос търпи тотална автоматизация и хората стават излишни, тоя започва да си мечтае да праща излишните в космоса... Тези само приличат на хора.