22

Шопо

преди 4 години

Не са се сетили Цвъчко да организират някоя космическа програма, че това що апартаменти евтинджос е, лелееее!! Псаютно законни!!!Най-важното е, че никой не може иде за да провери. Не е като магистралите...

21

Ха ха

преди 4 години

Хубави картинки му е нарисувал някой на Безос . И тоя велик "покорител на космоса" казва ли как ще запретне ръкави и ще си ги направи тези космически станции или сега си търси БАЛЪЦИ дето да му ги построят , докато той си пие уиски и "контролира" строежа от удобното кресло в офиса си някъде на безопасно и уютно място .

20

Анонимен

преди 4 години

Понеже бизнеса на Безос търпи тотална автоматизация и хората стават излишни, тоя започва да си мечтае да праща излишните в космоса... Тези само приличат на хора.

19

Анонимен

преди 4 години

Моцарт и Айнщайн вече не са вървежни. Поне това показва съвременната история. Вървежни са такива като Безос, Бил Гейтс и Зукъбърг. Между гениите и успеха стоят едни същества, наречени хюмън ресурс и ги гърчат.

18

Анонимен

преди 4 години

Оправиха земята , тръгнаха космоса да превземат.

17

Анонимен

преди 4 години

По скоро ще имаме повече богати които да живеят на гърба на бедните.

16

Роб на влаЗта

преди 4 години

Ха Ха...Големи водачи...В пустинята едно дърво не могат да отгледат където е 50градуса а ни убеждават -дайте бюджет и ще населим Марс /-150градуса през ноща и +150 градуса през дена /че и зелен рай ще го направим...

15

бай брадър

преди 4 години

Ей, Елизиум 1:1.

14

Пълна безост

преди 4 години

Само се чудя, доколкото ще е в близост до Земята, защо да се изгражда подобен "хабитат" в космоса, когато може да се изгради на самата планета - кеф им да се закопаят под земята или да го направят подводен. Нещо се не връзва.

13

Анонимен

преди 4 години

Луда работа ... И в статията и при коентарите :)

12

1234

преди 4 години

и като не плащаш вън в космоса... геноцид и ЕЛИЗИУМ!

11

Анонимен

преди 4 години

А какво значи "надброява" и за какви 3 млрд. говори тоя, като и в момента сме 7?

10

Анонимен

преди 4 години

До 12Изпращане на 1 килограм предмет в откритият Космос струва 1 милион долара.За да се докарат милиарди тонове материал-метал,пръст,почва,вода ще струва буквално астрономически суми.За пример сметни 782 хиляди х 1 милион.Това е цената на транспортът на един малък атомен реактор.

9

ПРОСТОТИИ

преди 4 години

ПОРЕДНА ДИВОТИЯКОЙТО ИСКА ЖИВОТА МУ ДА ПРОТЕЧЕ КОСМИЧЕСКИ ЗАТВОР?

8

До 8

преди 4 години

Напротив изграждане на цилиндри на О'Нийл е много по-лесно постижимо отколкото тераформирането на цяла планета. Ако последното беше толкова лесно, отдавна щяхме да имаме колонии на Луната и Марс, наброяващи милиони хора.

7

шматка

преди 4 години

До 8Ние не можем да изчистим найлоновите торбички от горите и моретата ти говориш за тераформиране.Това е фантастика не по различна от Междузвездни войни.Живеем в рая и го превръщаме в ад.Как си представяш да отидем в ада и да го превърнем в рай

6

Анонимен

преди 4 години

Единственият начин е да се вложат пари в тераформирането на някоя подходяща планета.Например Венера,Марс.За целта трябва да се създаде магнитно поле и обитаема атмосфера.След това да се докарат огромни количества вода.Дали ще ги правят с химичен синтез или автомаризирани дронове ще търсят комети и ще ги карат да се разбиват на повърхноста на планетата един Бог знае.Но картинките за Космически град в откритият космос пъхнат в цилиндър дълъг километри и висок хиляди метри е невъзможна.

5

До 2

преди 4 години

Гледал ли си филма "Елизиум"? Май Безос има това предвид?

4

Анонимен

преди 4 години

Ще си остане само красива визия.Няма кой да даде толкова пари.Международната космическа станция струва 254 милиарда долара не е самоподържаща се и може да събере десетина човека които ще живеят доста ограничено.Извънземен град под "сръклен купол защитаван от мощни лазери за да не го пробият разни падащи предмети -комети астероиди,метеорити други космически кораби и тн плюс технологиите необходими за да се изгради този град ще струват много трилиони долари.Никой няма да иска да даде толкова пари.

3

V

преди 4 години

Идеята е цилиндър който да се върти и центробежните сили да създават изкуствена гравитация .Ама тогава да питам ,,безус ,, ли беше -ЗАЩО ВИСОКИТЕ ПОСТРОЙКИ ИМАТ ТАКАВА КОНСТРУКЦИЯ ???? Иначе не е лошо .И няма да е много скъпо да се реализира по по различен начин .Според мен към 300 метра дължина и 30 - 40 м ширина за от 12 го 15 човека. Не е невъзможно .А с парите от колайдърите до сега да е направено ;) Трябва и схема за изплащане на инвестициите ,а не като тръбите на боко .да хвърляме милиарди