fallback

Скромен духовник, който избягва суетата – тази репутация си извоюва папа Франциск. Главата на Римокатолическата църква избира за свой дом апартамент от 50 квадратни метра, далеч от лукса на папската резиденция. Храни се в столова, а за превозването си предпочита т. нар. Папамобил, пише Bulgaria ON AIR.
Oще по темата

Има по-голям ентусиазъм за визитата на папа Франциск

Жилището му се намира в кардиналския дом "Санта Марта" във Ватикана – там, където се настаняват духовници и миряни.

Така папа Франциск скъсва с традицията главата на Римокатолическата църква да живее в луксозния Апостолически дворец. Място, което той самият определя като подходящо за 300 души.

Далеч от пищността, папа Франциск обича да е в постоянен контакт с обикновените хора и не иска да бъде изолиран. Храни се с всички останали свещеници в столова, за да комуникира с тях.

Във всекидневната работа му помагат двама секретари, а за домакинството се грижат двама икономи. А денонощната му сигурност е поверена на шефа на ватиканската жандармерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ГРУ

преди 4 години

Това,което е заличено е -"Иначе гглупака не му пукаше...."А ти бре,чугунена червена главо що не пишеш за най-важното,бре???А то е следното-другаря ти Сталин е ИЗБИЛ и ИЗТРЕБИЛ най-много КОМУНИСТИ в цялата човешка история,бре! Е точно за това и за което-ШАПКА МУ СВАЛЯМ,бре!И той е свършил нещо полезно помежду другите му чудовищни престъпления,бре!За което-още веднъж - ВЕЧНА СЛАВА НА ДРУГАРЯ СТАЛИН-НАЙ и НАЙ МАСОВИЯ УБИЕЦ НА КОМУНИСТИ,бре!!!Ха ха ха!!!"

26

ГРУ

преди 4 години

А бре "комАнданте" Че Гевара,бре!Ти се оказа твърде упорит в безумната си защита на МЕГАЧУДОВИЩЕТО нарекло се "Сталин",бре!Всичко това,което си се измъчил да постнеш само по себе си и ФОРМАЛНО е така деюре,но всъщност и дефакто е иначе,бре!Този НЕНАДМИНАТ в цялата човешка История кръволок беше превърнал целия СССР в бащиния,бре!Иначе *** не му пукаше кво ще стане и остане след като пукне,бре!Ни за пияндето Василий,нито за Светлана,бре!Най-малко пък за СССР-то,бре!пп-Добре е за теб,че лъжеш!!

25

Ти да видиш..

преди 4 години

Така е . И огромната заплата дадена от Господ остава чиста. Да са живи и здрави наследниците му.

fallback