Снимка: Reuters, архив
fallback

Жена на 27 години е починала в болница в Каракас, след като е била простреляна в главата по време на протест срещу Николас Мадуро, предаде Франс прес, като се позова неправителствената организация Венецуелски център за наблюдение на социалните конфликти.

Oще по темата

"Осъждаме убийството на младата Хурубит Раусео, ранена с куршум по време на демонстрация", се казва в съобщение в Туитър на организацията.

Същевременно в Туитър Хуан Гуайдо написа, че е убит и 24-годишен младеж, който е участвал в протестите на 30 април, предаде БТА като цитира ТАСС.

"Диктатурата уби 24-годишен човек, който изразяваше желанието си за свободен живот", подчерта Гуайдо в Туитър.

Пред демонстранти, събрали се в Каракас, Гуайдо призова за обща стачка и каза, че протестите във Венецуела ще продължат.

Същевременно пред свои привърженици, събрали се пред президентския дворец, Мадуро каза, че ще накаже предателите.

"Вчера шепа предатели, привлечени от пучистката десница, се опитаха да се наложат. Те бягат от посолство в посолство. Правосъдието ги издирва и скоро те ще отидат в затвора, за да платят за измяната и престъпленията си", каза Мадуро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

До 10: За кой парламент става въпрос и за коя конституция? Защото в момента легитимно е учредителното събрание (конституционната асамблея), а не националното събрание, което е разпуснато и с отнети правомощия.. Само че то не иска да се разпусне и си избра Гуайдо. Отгоре на всичко по конституция президентът има право да разпусне парламента в определени случаи, а пък импичмънт без референдум не може. Ей такива неща пише в Уикипедия.

12

Анонимен

преди 5 години

Тия пък какво искат? Мадуро им вдигна двойно заплатите. От 4 долара на месец вече са 8 долара. Забогатяха и пак са недоволни.

11

Анонимен

преди 5 години

За съжаление нападенията над източноевропейци са ежедневие в ЮК. И изобщо нямат тенденция към намаляване.

fallback