Снимка: БТА
fallback

Президентът на Израел Реувен Ривлин нарече стрелбата в синагога в американския щат Калифорния "още едно болезнено напомняне, че антисемитизмът и омразата към евреите все още са сред нас, навсякъде", предаде ДПА.
Един човек беше убит и трима бяха ранени, когато вчера нападател откри огън в синагога в градчето Поуей, северно от Сан Диего.

Oще по темата

"Нито една държава и нито едно общество не са имунизирани. Само чрез просвета за паметта за Холокоста и чрез толерантност можем да се справим с тази чума", каза Ривлин в изявление.

"Сърцата ни са със семейството на Гилбърт Кей, които загубиха скъпата си Лори, със семействата на ранените и с цялата общност. С вас сме в този труден момент", добави президентът на еврейската държава.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази съболезнования във връзка със стрелбата в американската синагога.

"Дълбоко загрижен съм от нападението срещу синагогата, извършено тази събота по време на пасхална служба. Трябва да сме единни пред лицето на антисемитизма и всички форми на омраза. Мислите ми са със семействата на жертвите и с еврейската общност по целия свят", написа Гутериш в Туитър, цитиран от ТАСС.

Германският външен министър Хайко Маас заяви: "Отново сме изправени пред ужасяващи съобщения за престъпления от антисемитска омраза" след нападението в Калифорния, предаде ДПА. Маас изпрати съболезнования на семействата на жертвите и написа в Туитър, че "нападението на шабат в Поуей е нападение срещу всички нас".

Около 11.30 ч. вчера 19-годишният Джон Ърнест откри стрелба в синагогата в Поуей, окръг Сан Диего. Полицията го задържа малко след нападението, което кметът нарече престъпление от омраза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Мъска

преди 5 години

Факт е ,че в страни в,които има голям брой евреи са и най-развити икономически,с най-висок брутен вътрешен продукт.

27

Шломо Санд

преди 5 години

Ако трябва да търсим виновник за възхода на анти-семитизма в света, най-големият виновник е самият Израел и ционистите. Докато не се намери радикално решение на еврейския проблем, светът ще страда от тях. Както са страдали от хилядолетия насам. Това племе от година 250 след рождение Христово до ден днешен са прогонени 96 пъти от 84 държави и градове-държави. Защо ли????

26

ПроСоТо

преди 5 години

дет е рекъл Сталин:-"Има евреин,има проблем..Нема евреин,нема проблем"....а Фасилеф не е много прав,защото сам Исус казва:-"Лошото дърво дава лоши плодове"!...Та ГЕНОМА на това племе е объркан,за това от него се пръкват най-калпавите същества,при това МАСОВО,НЕ СА "единици"!!!!!!..САМО ОТБЕЛЯЗВАМ!

fallback