Внимавайте с консумацията на яйца. Снимка: Булфото, архив
fallback

През последните години се увеличава броят на пациентите, които постъпват в болница след преяждане и злоупотреба с алкохол по празниците, съобщи д-р Даниела Томова, старши лекар в Клиниката "Гастроентерология" към ВМА пред "Фокус".

Това е тенденцията през последните години.

"По Великденските празници причина за хоспитализациите са жлъчните кризи. Това се случва при пациентите, които имат камъни в жлъчния мехур. Употребата на големи количества яйца може да доведе до жлъчни кризи. Преяждането с козунаци, с месо може да доведе до възпаление на гастрити, язви. Суровите плодове и зеленчуци, особено салатите, води до обостряне на колита", предупреди д-р Томова.

По думите ѝ приемът на голямо количество храна и алкохол може да доведе до обостряне на панкреаса и до така наречените панкреатити.

"Периодично след тях следва хоспитализация", допълни още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ПроСоТо

преди 5 години

за съжаление,българите в огромната си част са.."ДЕКЛАРАТИВНИ християни"..Те казват:-"Аз съм православен и моя Бог е Исус Христос"..И ТОЛКОВА!!!!!А това,което е проповядвал Исус В ПРОПОВЕДИТЕ си,малцина знаят.Още по-малко спазват....За това някакси "карашъктисваме".. "логото на Християнството", с много по-ниско стоящия ни БИТОВИЗЪМ.....това НЕ е критика към Православието!!!!!!!!...Просто отбелязвам факта.Впрочем,И ПРИ КАТОЛИЦИТЕ е пълно с извращения,но те са от друг характер..

6

Бау

преди 5 години

До 5За друго не можеш да говориш нали? Само политика. Нека позная, нямаш образование и работиш са малко пари или си озлобен пенсионер. Душица.

5

До Бау

преди 5 години

Кажи нещо за Боко Кратуната, да го славим ли като Господ?

fallback