Снимка: архив, Ройтерс

Благодатният огън слезе в църквата "Възкресение Христово" в Ерусалим – мястото, където според Светото писание е бил разпънат, погребан и после е възкръснал Исус Христос.

Още по темата
Православните християни вярват, че запалването на свещения огън става по свръхестествен начин. В първите минути след възпламеняването си той има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

Огънят ще бъде пренесен в различни точки на света, за да може хиляди вярващи да се докоснат до светото чудо.

За 15-а поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен днес от Йерусалим в България на Велика събота от българска църковно-държавна делегация, в която за първи път пътува и епископ от Северна Македония.

Българската делегация се води през тази година от Старозагорския митрополит Киприан.

 

Коментари Напиши коментар

61

ПроСоТо

преди 3 години

До ДодоТИ бъркаш!..Знаеш ли какво "празнува" Православната ни Църква на Първи Януари?-"ОБРЕЗАНИЕ Господне"Не виждам защо трябва да си затваряме очите,че Исус е бил евреин?ПО РОЖДЕНИЕ.Но по Дух и СЪЩНОСТ,Той е бил ДАЛЕЧЕ от евреите!!!!..Бил е въплатен в човек Божия Промисъл...разбира се,смотаните побързаха да Го разпнат и така ,макар и борейки се против Него,всъщност улесниха Задачата Му.Вместо да "избодат очи",мизираблите "изписаха вежди"..За което аз лично съм им благодарен..

60

Додо

преди 3 години

До ЖБъркаш, не е бил.

59

Ж

преди 3 години

ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ ИСУС Е БИЛ ОБРЯЗАН И НЕ ЯДЯЛ СВИНСКО МЕСО.....ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ В КОРАНА ИМЕТО МУ Е-ПРОРОК ИСА.....ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ МЮСЮЛМАНИТЕ И ЕВРЕИТЕ СЕ ОБРЯЗВАТ И НЕ ЯДАТ СВИНСКО.....