fallback

Южна Корея би приветствала посещението на севернокореския лидер Ким Чен-ун в Русия, ако то допринесе за денуклеаризацията на Корейския полуостров. Това заяви днес за южнокорейската агенция Йонхап високопоставен служител в президентството в Сеул, предаде ДПА.

Oще по темата

"Разбирам, че председателят Ким Чен-ун може да посети Русия и смятам, че това би било хубаво нещо за Южна Корея, защото е част от процеса по денуклеаризация и може да доведе до добри резултати", каза източникът, пожелал анонимност, пише БТА.

Понастоящем служителят е в столицата на Казахстан заедно с президента на Южна Корея Мун Дже-ин,у който в неделя започна тридневно официално посещение там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Срочно

преди 5 години

Много е Важно да се премахне ядреното оръжие от Южна кореа и Япония подава охраната на регионаСеул да забрани облъчването на КНДР вкл с звуково оръжие тероризиращо охраната на демилитаризираната зона.

6

Анонимен

преди 5 години

Ха, Московската Орда и Северна Корея, и "денуклеаризация" !!!

5

Анонимен

преди 5 години

Южна Корея и Япония биха допринесли също, ако разкарат янките от територията си. Само в Япония САЩ имат 109 бази, в ЮКорея май имат контингет в порядъка на 50-60 хил. войска. Е, как Ким-чо да махне ракетите?Това да не сме ние, да си свалим гащите, като си нарязохме ракетите и съсипахме армията си.

fallback