Снимка: архив, БулФото
fallback

Земеделският министър Румен Порожанов не се притеснява от проверки във връзка с обвиненията за злоупотреби в Държавен фонд "Земеделие". Министърът заяви това в Бургас пред журналисти днес. Порожанов е в морския град за участие в среща със земеделски производители, предаде БТА.

Oще по темата

Проверки се очакват след информацията, че вече бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев  е собственик на парцел, върху който е построена къща за гости, която обаче се ползва само от семейството на Манолев. Обектът е финансиран с 380 000 лв. по европейски проект.

Прокуратурата е изискала копия от проекта от Държавен фонд "Земеделие". Той е финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

Според Порожанов по-скоро е притеснителен фактът, че част от къщите не са използвани по предназначение.

Фондът обаче не бил в състояние да провери всяка една от тях. Те са около 700 на брой. А сигнали за това, че част от тях не се използвали по предназначение, имало и преди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

баба мара

преди 5 години

ами оповестете тези горди собственици на 700 къщи и това ли ви затруднява от олаф ли чакате проверки

5

Батамата

преди 5 години

Ако разбъчкат приватизациите ,от там такива гомна ще наизкочат . Че ще бледнеят тези. Ами какво стана с градът на митничарите. Ами сараите. Ами анклави те..

4

тя

преди 5 години

На какво се надява - не можело всичко да се провери , а как са раздавани парите без проверки ,чудна работа !

fallback