Снимка: архив, Reuters
fallback

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан потвърди, че на 17 април КНДР е изпитала оръжие. Това съобщи вчера Франс прес, цитирана от ТАСС.

"Беше изпитание", е заявил според Франс прес и.д. шефът на Пентагона. "Не искам да навлизам в подробности за дейността на нашето разузнаване, ще кажа само, че това не е била балистична ракета", каза Шанахан.

Oще по темата

Преди това севернокорейската осведомителна агенция КЦТА предаде, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун е присъствал на тестово изстрелване на тактическо управляемо оръжие от нов тип, предаде БТА.

Според южнокорейската агенция Йонхап КНДР може да е изпитала управляеми ракети с обсег до 20 км. Това е първото изпитание на оръжие, което се обявява публично, откакто на 28 февруари във Виетнам се състоя втората среща на върха между лидерите на КНДР и САЩ Ким Чен Ун и Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

САЩ са бесни, защото нищо не могат да направят на Ким.Също и на Иран. И с Асад се провалиха.Идват лоши времеина за САЩ, никой вече не ги слуша, даже Мадуро ги намадури яко.

22

Анонимен

преди 5 години

Ким перфектно се подигра с тръмпела. Направи го на ***. Ха-ха-ха

21

Анонимен

преди 5 години

Се ми е там на мен. Да седят гладни и по трудовитее лагери ..Като им е толкова акъла. Да се кланят всеки ден в панелната стая на един безхаберник . Аз съм си добре имаме си всичко в България. .изритахме нашоте *** 89та ...Тръмп се опита човека ..Да си носят кръста азиатските чукчитаа.

fallback