Архив: Булфото

Държавният строителен надзор започва да проверя и разследва палатите на ромските босове на "ало" мафията в Горна Оряховица, съобщи кметът на града Добромир Добрев.

"На 18 април с факс от ДНСК се изпрати списък, за да се извърши проверка дали има законни постройки. Комисията ще запоне работа от днес", уточни Добрев пред Нова тв.

Още по темата
За 1 месец комисия на общината трябва да провери законно ли са построени луксозните къщи, прилежащите им масивни огради, навеси, гаражи. В тези имоти живеят фамилиите на част от арестуваните при акцията срещу "ало" мафията на спецализираните прокуратури на България и Румъния.

"Когато се установи незаконността на тези постройки, се преминава към следващите процедури - първо доброволно събаряне, след това принудително", коментира кметът Добрев.

Започва проверка и за произхода на парите, с които са построени имотите от социално слабите по документи роми.

"Когато получим списъка на задържаните, ще направим проверка дали са на помощи и дали си плащат редовно данъците", обясни още Добрев.

Една от проверяваните къщи е тази на Бобито, сочен за главатар на телефонната мафия. Той е арестуван вчера в Румъния.

От двора на огромния му палат разследващите са иззели и конфискували две луксозни лимузини.

Преди няколко години комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, конфискува в полза на държавата 6 къщи на телефонни измамници. Част от клановете обаче продължават да живеят в луксозните палати срещу символичен наем, защото желаещи да ги купят няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase