Снимка: Bulgaria ON AIR

Милиони думи на скръб и съпричастие от целия свят продължават да заливат Франция. Нотр Дам в пламъци - картина, която разтърси писатели, политици, религиозни лидери. За начина, по който преживява случилото се в сърцето на Париж, в "България сутрин" говори скулпторът Ставри Калинов.

"Светът отдавна е започнал да гори. Тази трагедия е предупреждение за човечеството да внимава", сподели той пред Bulgaria ON AIR и призна, че когато е разбрал за пожара, са му потекли сълзи.

"Начинът, което се е случило всичко, е като едно произведение на изкуството - запалва се, гори и пада най-високата част като застрелян човек, застрелян дух", каза още скулпторът.

Относно предложението на Бойко Борисов и България да помогне на Франция, Калинов изрази мнение, че това е най-нормалната реакция, която премиерът е можел да направи. Той допълни, че в държавата ни има много добри реставратори, които биха били полезни.

Това че няма жертви е чудо само по себе си, заключи скулпторът. "Църквата е пазител на човека и е запазила нито един дух да не бъде взет", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase