Снимка: БТА
fallback

Пожарът в Нотр Дам в Париж е "Божие наказание", написаха два сръбски таблоида, припомняйки, че знаме на Косово бе издигнато в катедралата при честването на стогодишнината от примирието от 1918 г., предаде агенция Франс прес.

"Застигна ги Божието наказание", написаха двата проправителствени таблоида "Ало" и "Информер". "Ало" видя в станалото възнаграждение за "оплюването на сръбските жертви" във войната в Косово.

Oще по темата

Двете медии бързо изтеглиха тези статии в понеделник вечерта.

В рамките на честването на стогодишнината от края на Първата световна война вътрешността на парижката катедрала бе украсена със знамената на всички поканени на церемонията, включително Косово.

Сърбия, която не признава независимостта на бившата си област, нарече това скандално, припомня БТА.

Отношенията между Париж и Белград се влошиха още повече, когато на честванията на 11 ноември президентът на Косово Хашим Тачи бе настанен на почетната трибуна, докато сръбският му колега Александър Вучич бе настанен на второстепенна трибуна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Велика Франция

преди 5 години

Франция е най-великата страна и без нея нямаше да има нито Англия, нито САЩ, нито Германия, нито ЕС. Англия е завладяна от Франция през 1066г. и е била френска колония в продължение на векове, когато се оформят като нация. Английския е 60% френски думи. Франция освобождава и създава САЩ, а Германия се обединява благодарение на френското просвещение и революционните идеи за Нация и след като Наполеон размазва Прусия за 2 седмици. Де Гол създава ЕС и спасява Европа от англо-говедарска хегемония.

38

Велика Франция

преди 5 години

Колкото до Англия - пълен смях. Англия е първата френска колония, завладяна през 1066г. Английския крал в продължение на векове е бил васал на Френския. В продължение на векове френския е бил официален език на Англия. Затова сега 60% от думите в английския са с френски корен. Няма как Великите Гали да са комплексирани от колонията си, която размазаха по време на сто годишната война. А пълководец като Наполеон бритите не са имали в цялата си смешна история.

37

Велика Франция

преди 5 години

Няма как Франция да бъде комплексирана от Сащ по простата причина, че без Велика Франция нямаше да ги има краварите. Истинските джуджета са бившата колонийка Сащ на 200г. Велика Франция е пета икономика в света, има петата най-силна армия в света, третия най-голям ядрен арсенал, на второ място в света по брой на ядрените реактори и т.н. Когато Франция е била велика световна сила, сащисаните са били банда каторжници.

fallback