Общ преглед

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Териториална дирекция Северна морска задържаха 13 210 чифта "маркови" маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална собственост, съобщават от Агенция "Митници".

Маратонките и опаковъчните кутии с обозначения на световноизвестни марки, са открити в два контейнера от Китай, при съвместна проверка в края на март 2019 г. на Митнически пункт Пристанище Варна Запад от митническите служители и служители на Гранична полиция.

Стоката в контейнерите е била обявена като обувки и поставена под режим „Временно складиране“. При  извършената проверка, зад първите два реда спортни обувки, които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с изображения на "Adidas" и "Adidas Stan Smith",  2160 чифта маратонки с лого на "Nike" и отделно  7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете световни  марки.

Маратонките и опаковките са задържани от митническите служители в изпълнение на Регламент(ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения.

Получен е отговор от официалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с потвърждение, че задържаните стоки нарушават права на интелектуална собственост. Те подлежат на унищожаване.

Коментари Напиши коментар

5

7641

преди 2 месеца

Маратонки за цял летен сезон по цялото черноморие.

4

Геле

преди 2 месеца

Ако са от Китаи,значи са оригинал

3

М даа

преди 2 месеца

КОИТО ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ В МАГАЗИНИТЕ НА ЦВ.ЦВ. И Б. Б......