Снимка: Reuters
fallback

Рано днес бяха намерени са отломки от самолета F-35А, изчезнал във вторник над Тихия океан. Съдбата на пилота обаче остава неизвестна, съобщи министърът на отбраната на Япония Такеши Ивая, цитиран от Франс прес.

Намерена е част от опашката на летателната машина по време на операциите по издирване в морето, в които участваха самолети и кораби, съобщи министърът пред журналисти. "Смятаме, че се е разбил", добави той.

Причините за инцидента все още не са известни. Пилотът не е намерен, операцията за търсене продължава.

Изтребителят е обявен за изчезнал вчера вечерта, когато е бил на тренировъчна мисия, а комуникацията с въздухоплавателното средство се е загубила по времето, когато се е намирал на 135 км източно от базата Мисава.

Това е първата авария на F-35A. Падналият изтребител-бомбардировач е бил пето поколение Ф-35, сглобен в Япония. Министърът на отбраната временно спира полетите на тези машини, докато не се изясни причината за инцидента. Японските сили за самоотбрана разполагат с 13 такива самолети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Велика Франция

преди 5 години

Френските Рафал и Мираж са по-добри от щайгите еф 16, включително и от ф22 и от дефектния ф35. Франция има огромни военни традиции (най-много военни победи в историята). Трябваше да купим френски изтребители.

92

Go USA

преди 5 години

Чудо голямо. Един самолет паднал и вече не ставал. Докато руските щайги падат през месец. Жалко за пилота. Но фактите са, че по-добри самолети от Ф-16, Ф-22 и Ф-35 света не е измислил. България взима най-доброто. F-16 блок 70 по последна технология предизвиква тежки гъpчове у азиатските сатрапии.

91

V

преди 5 години

Самолет с един двигател е не сигурен и няма нападателна мощ . Тази незабележимост (която сравнително лесно може да се направи по голяма ) Върши работа само над моретата ,при среща с друг самолет. в други случаи не е много ефективно оръжие .А при ф16 натоварен с достатъчно гориво + един тон бомби ,самолета е много по бавен от витлов самолет . Не разбирам защо са го направили и коя точно бързина му е по бърза от на самолет с два двигателя ??? Да не говорим че няма крила ;)

fallback