Снимка: Reuters
fallback

Висшата избирателна комисия на Турция отхвърли искането на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за повторно преброяване на всички гласове, подадени на кметските избори в 31 от истанбулските избирателни райони, съобщи Ройтерс, като се позовава на изявление на член на комисията днес.

Oще по темата

Президентът Реджеп Ердоган, лидер на ПСР, каза вчера, че местните избори са били помрачени от "организирани престъпления" в Истанбул и не изключи възможността от повторение на местните избори в града, проведени на 31 март, които дават крехка преднина на кандидата на опозицията Екрем Имамоглу.

Представителят на ПСР във Висшата избирателна комисия Реджеп Йозел съобщи, че комисията се е съгласила само на повторно преброяване на 51 избирателни урни, разпръснати из 39-те избирателни района на града. Всяка урна съдържа няколкостотин гласа.

ПСР поиска още пълно повторно преброяване в истанбулския район Бююкчекмедже, но комисията все още не се е произнесла по това искане, каза Йозел. В останалите райони продължава повторното преброяване на (недействителните - б.р.) гласове, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

Турция се оказа с по-голяма демокрация от България.Турция за по-малко от век стана водеща държава,а България за 13 века не постигна нищо.Хората продължават да бягат от тук.

9

Анонимен

преди 5 години

Ердо какво се тръшка толкова не разбирам. Постигна много, построи много, но и много терор сътвори. Човек трябва да знае кога де си иде. Ако сега си тръгне ще го запомнят със строежите му и всичко, което направи за Турция. Еко остане ще стане по-зле за него.

8

До ...

преди 5 години

Представяш ли си колко елементарно изглежда всичко случващо се в България отстрани - Великата Османска империя и още по-Великата такава, Мамашка се надпреварят да ни ... Яко!

fallback