Снимка: Reuters
fallback
Над един тон марихуана са задържали гранични служители на ГКПП "Калотина", съобщава bTV. При акцията на полицията и митничарите е арестуван един човек, а още един се издирва. 
 
При опита на шофьорите да избягат, прибягват до хитрост. На "Калотина" пристигат  два камиона, управлявани от сръбски граждани. На пункта митничарите се усъмняват в първия камион, и го пращат на рентгена, който се намира на около километър от граничния пункт. В това превозно средство, което по документи е натоварено  с балатум, са намерени и забранените субстанции. 
 
Тук двамата сърби опитват да заблудят властите. Вторият камион последва първия и по средата на пътя водачите спират, разменят регистрационните табели, както и документите. Така на рентгена спира  вторият камион, който обаче е празен. 
 
Българските митчески служители обаче се усъмняват и в това и започват издирване на първия камион, който  е заловен около Сливница. Шофьорът обаче липсва. 
 
Очаква се по-късно днес административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова,  директора на агенция "Митници" Георги Костов и директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" Георги Георгиев да дадат брифинг във връзка със заловеното количество марихуана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

SHTANGI

преди 5 години

Ако е качество поне да го пуснат на пазара 9 левки грама хем за пушещите ще има хем и ши съберът за пенсий на възрастните :Dп.с. пък може и за някой болен човек или дете :)

12

Тошо

преди 5 години

Секунда сега, тон и половина, или един тон, щото по новините казаха 1 тон. То е ясно, че за баце половин тон е, е за лична употреба, *** струва към 3 милиона, колко му е.

11

Ъп

преди 5 години

ГЕРБ не иска младите да са щастливи.Държи ги далеч от наркотиците.Затова винаги гласувам за БСП

fallback