Екрем Имамоглу. Снимка: Reuters
fallback

Основният опозиционен кандидат на местните избори в Турция Екрем Имамоглу съобщи днес, че продължава да води с 18 742 гласа при повторното преброяване на невалидните бюлетини в 17 от 39 общини на Истанбул, предаде Ройтерс.

Късно снощи изборните власти разшириха повторното преброяване на гласовете в Истанбул, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, но засега не е известно колко общини в крайна сметка ще обхване това решение.

Oще по темата

Пред Фокс ТВ кандидат-кметът на Народнорепубликанската партия (НРП) Екрем Имамоглу каза, че не очаква разликата между неговата партия и управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), чийто кандидат е Бинали Йълдъръм, да се промени съществено, когато повторното преброяване в Истанбул приключи, предаде БТА.

"От това, което разбирам, то би следвало да приключи този уикенд. Ще намалее (преднината на НРП) в порядък до 18-20 хиляди, това е, което показват всички симулации", каза той.

По думите на Екремоглу досега повторно са били преброени 119 652 невалидни бюлетини, като 2184 са били добавени към гласовете за ПСР, а 785 - към НРП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

FSM1453

преди 5 години

Този е грък

12

Скептик

преди 5 години

Турски Евреин

11

От бореца

преди 5 години

Имамбаялдъ срещу кълдаръм кара Ибрахим и все същия тюрлюгьовеч гювеч, важното е да се мачка анадола, и да има външен контрол, както си беше!!!!!

fallback