Снимка: pixabay.com
fallback

Малък самолет Чесна П210Н, летящ от Охрид за София, в 16:18 часа (17:18 българско време) във вторник е изчезнал от радарите на системите за контрол на полетите в Македония. Контактът е загубен западно от Солунска Глава, на 34,55 км южно от Скопие.

Според Гражданската въздухоплавателна администрация в малкия самолет е имало четирима пътници, всички български граждани.

Самолетът е излетял в 15:10 часа (16:10 българско) от летище „Св. Апостол Павел“ в Охрид и е изчезнал от радарите някъде около връх Солунска Глава, са потвърдили от охридския аеропорт пред портала Ohrid News.

Скопското електронно издание "МКД", цитирано от "Фокус", съобщава, че баща, майка и две деца са загинали в късния следобед в Македония при падането на Чесната, чиито останки са открити в района на планина Якубица.

Два полицейски хеликоптера са издирвали изчезналата Чесна, потвърдиха пред МИА властите за въздушен контрол на Северна Македония, предава електронното издание на вестник "Нова Македония".

"В 16:18 е изгубен контакта с малкия самолет тип Чесна П210Н, който е летял от Охрид за София. Заради лошите метеорологични условия пилотът е решил да кацне в Скопие, а малко след това е поискал позволение да продължи за София", заяви директорът на УО М-НАВ Николче Тасевски.

Той добави, че преди да изчезне самолета от радара, пилотът му е съобщил, че има силни турболенции.

Самолетът е бил с германска регистрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

До 26

преди 5 години

Ами като не те интересува, защо ги четеш тези работи?Нормалните хора четат това което ги интересува.

27

Анонимен

преди 5 години

Защо не пише в статията кои сазагинали ? Това означава самоедно -- хора , които трябва да бъдат скрити .

26

Анонимен

преди 5 години

Въпросният Георги Бошнаков е Шеф на агенцията по Вписванията, т.е. герберастко корумпе от най-висок клас.Затова има пари за частен самолет, какъвто дори и самият Цветанов не притежава.Борисов не го споменавам, защото той си ползва държавните като частни.

fallback