Снимка: iTV
fallback

Тя живее в бежански лагер в Сирия, не й е разрешено да се върне във Великобритания, но дори и на Шамима Бегум, станала известна като "булката на ИДИЛ", й е писнало от Brexit.

19-годишната Шамима сподели, че разводът на Великобритания с Европейския съюз доминира телевизионните предавания и в лагера "Ал Хол", където тя живее.

Oще по темата

"Продължава безкрай", заяви младата британка. "Толкова е скучно, че сега моля сестрите да сменят на канала с анимационни филми само, за да се разкара", казва Шамима пред The Times.

В същото интервю, първото, което дава след като миналия месец загуби бебето си, Шамима Бегум заяви, че е приела факта, че може би никога няма да се върне във Великобритания, пише "Independent".

Тя обаче настоява, че е избягала в Сирия, за да се присъедини към "Ислямска държава" едва след като й "промили мозъка" онлайн.

Шамима обяснява, че напуснала Лондон преди 4 години, защото вярвала във всичко, което й кажат, и не е знаела нищо за истината на своята религия.

Тя е била омъжена за холандския боец на "Ислямска държава" Яго Риеджик след пристигането си в халифата. Двамата са имали и други деца, които също са починали. Малко по-рано тази година и двамата избягаха от ИД, малко преди последния бастион Багуз да падне.

Лондон отне британското гражданство Шамима Бегум, която има Бангладешки корени. Семейството й обаче планира да оспори решението и да поиска съдебно решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Jas

преди 5 години

Няма вече Лондон нито Амстердам, пътя до Европа е за тебе ханъм затворен, обаче същият до Бангладеш е широко отворен и след като си загубила вяра и родина, време е да се завърнеш към корените си, там където ти е мястото!

11

Анонимен

преди 5 години

Истинския ислямист би умрял за религията си! Тази с мъжа й защо не са умрели, защитавайки Ислямската си държава, а са избягали от държавата където исляма тържествува . Аман от имитатори! Сетиха се, че холандския социал е по-любима кауза.

10

Анонимен

преди 5 години

"...вярвала във всичко, което й кажат, и не е знаела нищо за истината на своята религия."За съжаление болшинството от хората във Великобритания не знаят истината за нейната религия

fallback