Снимка: БТА
fallback

Британските депутати отхвърлиха снощи всичките осем алтернативни варианта за сделка за Брекзит, които бяха предложени за гласуване, съобщиха осведомителните агенции.

Те се обявиха против референдум за одобряване на споразумението за Брекзит, преди то да бъде ратифицирано от парламента, срещу излизане от ЕС без сделка на 12 април, срещу отказ от Брекзит чрез отказ да се задейства чл.50 от Лисабонския договор.

Не приеха също така вариантите Обединеното кралство да остане в Европейската икономическа зона и да влезе в Европейската асоциация за свободна търговия или да сключи споразумение по норвежки модел (Общ пазар 2.0), възможността да остане в митническия съюз, както и да сключи преференциални търговски отношения, ако не бъде постигната сделка с ЕС за напускане на съюза.

Не бе приет и планът на опозиционната лейбъристка партия за запазване на членството в митническия съюз на ЕС и съгласуване на британските търговски правила с правилата на единния пазар.

Вариантите за втори референдум за Брекзит и планът за оставане в митническия съюз получиха най-голяма подкрепа, но изгубиха с малка разлика. 295 депутати се обявиха против нов референдум при 268 за. Поправката за оставане в митническия съюз бе отхвърлена с 272 гласа против при 264 за, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Аз

преди 5 години

До Munchen_DEИзводът е - какъвто винаги е бил: Каквото сам си причиниш, и най-големия ти враг не е в състояние да ти го причини!

17

Kiffla

преди 5 години

Аз пак не разбрах. И сега - какво?

16

Munchen_DE

преди 5 години

Следях снощи наживо какво става по една британска медия. Най-категоричното гласуване беше срещу излизането без сделка на 12.04. Обаче и всички останали предложения бяха отхвърлени. Следователно сделката на Мей е единственият вариант. А тя 2 пъти също беше отхвърлена. В такъв случай какво се прави?Направи ми впечатление, че заседанието по-скоро приличаше на кръчмарска сбирка. Голямо хилене падна, голяма размяна на умности. По-зле са и от БГ правителството.Какъв е сега изходът?

fallback