Снимка: Reuters
fallback

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо започна снощи обиколка на страната, която бележи нов етап в кампанията му за сваляне на президента Николас Мадуро, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. В същото време поддръжници на правителството се събраха на митинг в столицата Каракас.

Oще по темата

Пред събралото се множество в северния град Валенсия Гуайдо обеща да осигури по-добър живот на изпитващите затруднения венецуелци. "По-силни сме от всякога", заяви подкрепяният от САЩ опозиционен лидер, който през януари се провъзгласи за изпълняващ длъжността президент, пише БТА.

Преизбирането на Мадуро е незаконно, повтори Гуайдо пред привържениците си, призовавайки ги да продължат това, което той нарече "Операция "Свобода". Скоро, след като сме посетили и организирали всички части на страната, ще отидем в президентския дворец Мирафлорес и ще си върнем това, което принадлежи на венецуелския народ, обеща опозиционният лидер.

Около 90 на сто от венецуелските граждани искат Мадуро да се откаже от президентските пълномощия, показва проучване на общественото мнение на венецуелската социологическа агенция "Меганализис", публикувано вчера на сайта на в. "Насионал". Проучването е проведено от 11 до 14 март в 16-те най-гъсто населени щата и 32 града на Венецуела. 88,9 на сто от участвалите в проучването 1 100 души са подкрепили оставката на Мадуро и неговото правителство.

Възможната статистическа грешка при проучването е 3,3 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Богомил

преди 5 години

До АнонименДа бил съм във Венецуела и в Куба много пъти имам роднини, които още не са избягали от "рая".Всеки непредубеден свободомислещ човек може да се ориентира, ако следи живите, директни предавания.Правя го ежедневно, това ето живота на роднините ми.Преди 50години, Венецуела и Куба бяха първите държави в Л.Америка.Куба много преди България, ззаплатите са били като западноевропейските Днес са дъното. Срам! Но теб явно не те интересува истината? Нямаш ли капка състрание към хората там?

94

Анонимен

преди 5 години

До БогомилЩо не си гледаш държавицата бе пич? Бил ли си там та драскаш измислици?

93

Богомил

преди 5 години

До NightbornАко си осведомен ще знаещ, че през 2015г опозицията спечели 67% в изборите за парламента.Затова Мадуро засили терора, забрани на опозицията да участва в изборите.Но оттогава положението продължи да се влошава и гладът и смъртта отворят очите на мнозина.Гуайдо успя да раздвижи опозицията и със сигурност подкрепата му не е вече 67%, а повече.На протестите хората скандират "Искаме храна, лекарства, ток, вода и транспорт" Има ли значение дали 90 или 80%?.Народът не иска Мадуро! Ясно е

fallback