fallback

Един от нападателите в Нова Зеландия е излъчвал на живо атаката във Facebook, убивайки десетки хора в джамия в Крайстчърч.

Oще по темата

По последна информация 40 души са загинали при стрелбата в Крайстчърч. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече убийствата "терористична атака". Ранени са най-малко 48 души, сред тях и деца.

Нападателят е заснел в 16-минутно видео атаката. То е било видимо в страницата на Брентът Тарант във Facebook, но е свалено от социалната мрежа.

От кадрите става ясно, че е снимал с екшън камера. Мъжът е в специално облекло и кара към джамията "Ал Нур" в центъра на града. След това той паркира и взима оръжието си и влиза в джамията.


Вижда се още, че мъжът прекарва няколко минути в джамията и презарежда пушката си няколко пъти. В един момент той излиза от джамията и отива до колата си, за да смени оръжието. Тогава стреля по хора по улицата, а след това се връща отново и систематично почва да стреля по хората.

После напуска, застрелва минувач и бяга с колата си.

От полицията в Нова Зеландия заявиха, че работят по свалянето на кадрите.

Властите повишиха нивото на опасност за страната от ниско във високо. Четирима души са арестувани, сред тях една жена и един австралиец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Димитър

преди 5 години

Посегателствата над човешки животи и явният тероризъм трябва да се осъжда.Това може да се прием като отвръщане на удара,заради радикалният ислямски тероризъм.Като цяло С.Хънтингтън го е казал в трудовете си,че живеем в сблъсък на цивилизациите.Това е модерната война между религиите и културите.Все пак няма извинение за човек влязъл в религиозен храм или зала и започнал да отнема животи наред.

95

Анонимен

преди 5 години

Единия пълнител е пишело "За Шипка". Така, че трябва да подкрепим човека в начинанието си. Едно добро начало.Да се готвят и други налазени градове.

94

enjoy

преди 5 години

https://crazyshit/cnt/medias/65159-full-uncensored-version-of-the-new-zealand-massacre

fallback