снимка: Ройтерс
fallback

Продажбата на марихуана в Швейцария ще бъде обложена с данък в размер на 25% от цената - както се таксува и тютюнът, защото пъпките на наркотика се пушат подобно на цигарите, потвърди с решение от 11-и март швейцарският Федерален административен съд, цитиран от Bloomberg.

Докато в Европа и Северна Америка марихуаната се третира по различен начин, швейцарците предлаган интересен начин за таксуването ѝ. Канабисът с наличие на по-малко от 1% Tetrahidrokanabinol (THC) – химикалът, който предизвиква ефекта на напушването, е широко разпространен из магазините за цигарени изделия в Швейцария от 2017 г. насам. Притежанието на до 10 грама от по-наситените разновидности се наказва с глоба в размер на 100 швейцарски франка.

Защо опитите на търговци и производители да принудят швейцарския съд да запази 12-те процента данък върху този вид тютюневи изделия бе отхвърлен вижте в продължението на материала в Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Българин

преди 5 години

Продължават защото се правят невероятни печалби и вихрушката няма интерес да я легализира..

14

vlady

преди 5 години

За съжаление компетентната институция е в траур до 20 април заради смъртта на цариградския патриарх архиепископ Месроб Мутафян и няма да може да разгледа скоро жалбите на производители и търговци.

13

Бойчо Тъпанаров

преди 5 години

Абе Бойчо момче залухаво защо заклеймяваш канабиса като наркотик, защото алчните фармацевтични компании го налагат като термин ли, а бе Бойчо вземи си дипломата с нефелното ти име, ако имаш такава и я направи на фунийка и си я бодни там където по всяка вероятност всяка вечер някой Лорд ватман ти натиска кафевия бутон.

fallback