Архив: Булфото

30-годишен мъж е прострелян в ръката след полицейско преследване в Девня, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

В събота около обяд полицейски екип забелязал лек автомобил без табели на улица в града, който паркирал пред частен дом. Униформените се насочили към шофьора за проверка, но при вида на полицаите шофьорът рязко потеглил.

Автомобилът е открит в района на жп гарата в Девня, а водачът му слиза и побягва. Последват предупреждения от страна на полицейските служители и призиви да спре, но мъжът не се съобразява Един от полицейските служители произвежда два изстрела във въздуха, но мъжът продължил да бяга. След двата предупредителни изстрела полицаят стрелял отново и ранил мъжа в ръката.

Лицето отново не спира, а се укрива на покрива на изоставена постройка. Малко след това е задържан, оказало се, че е добре познат на органите на реда, неправоспособен и многократно осъждан. Същият е отведен в болнично заведение, където е прегледан, установено е, че няма тежки травми и е освободен.

По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е също следствено дело.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase