Снимка: Reuters
fallback

Най-добрият български тенисист Григор Димитров нямаше голям късмет при жребия за турнира в Индиън Уелс. Гришо попадна в една половина с лидера в световната ранглиста Новак Джокович и новите звезди Александър Зверев и Стефанос Циципас.

В първия си мач Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Ян-Ленард Щруф и Джон Милман. Срещу германеца хасковлията има една победа и една загуба, но няма поражение в двете си срещи с австралиеца. И срещу двамата обаче нашият тенисист играе доста трудно.

Ако премине през първото си препятствие в Индиън Уелс, задачата за Димитров става по-трудна. В третия кръг той вероятно ще играе срещу Зверев. Евентуален съперник за осминафиналите е Милош Раонич, а след това може да срещне Циципас или Кевин Андерсън.

На полуфиналите, ако разбира се стигне дотам, вероятно Гришо може да се изправи срещу Джокович.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Наблюдател &#128

преди 5 години

Нашият ще бие, иначе не може да плати заплатата на своя приятел.....Андре Агаси😀

10

Обективен

преди 5 години

Според мен Гришо все още не се е излекувал от контузията, която явно го мъчи от началото на миналата година. Би трябвало да не участва в турнири, докато не се излекува. Иначе лек жребий за никого няма. Силите в световния тенис са много изравнени. Гришо има две победи срещу Милман в Бризбейн през тази и през миналата година, но срещу германеца не е играл отдавна - през 2017 година Гришо губи от него на турнира в Монако, а 2017 беше силната година на Гришо.

9

Gorskio

преди 5 години

Ако иска да е в ТОП10 не би трябвало да го бърка срещу кого ще играе в началото. Ако пък много го бърка - няма да е в ТОП10

fallback